johnenankienaarrome.reismee.nl

Dag 31 Van Montagnana naar Ferrara

Gisteravond een verhaal gemaakt, maar dat kon ik op de een of andere manier niet opslaan. John doet nu een tukje, dus nog maar eens proberen.

Ondanks het lawaai van de voorbijrijdende auto’s en de warmte toch aardig geslapen. Het ontbijt was niet geweldig dus dat was snel gedaan. Om kwart over 9 zaten we op de fiets. Het fietsen ging lekker: het was nog niet zo warm, er stond een stevige tegenwind maar dat konden we aan en we fietsten in een wat leukere omgeving. Meer dorpjes, dus meer te zien. De weg is in dit gebied behoorlijk slecht dus dat is oppassen.

Maar helaas paste ik niet goed op toen we een nieuw bos, waar we langsreden, bespraken en ik klapte zo in een gat. Zo! Voortaan wel beter oppassen! Maar helaas het kwaad was al geschied; ik had een lekke band! Nog maar 18 km gereden. John heeft er een nieuwe band ingezet (onze laatste nu), we hebben staande een kopje koffie gedronken en toen weer op pad. Het was ondertussen al half 12. Het heeft ons toch ruim drie kwartier gekost. We reden door een niet erg interessante omgeving, maar ook niet echt saai! Het werdwel weer behoorlijk warm vandaag (zo’n 34 graden).

We hebben doorgereden tot Lendinara. Het was toen 12.45 uur, en we toen 32 km gereden. We hebben bij een rand gras met bankjes een broodje gegeten en om de beurt een tukje gedaan. Daarna waren we weer lekker fit. Om 15.30 uur fietsten we weer. Onderweg hebben we nog een slaapplaats geregeld. We zijn tot onze slaapplaats Occhiobello (dachten we) doorgereden. Daar hebben we aan de rand van de stad in een hele leuke eet/drink gelegenheid gegeten en gedronken. We kregen allerlei gratis lekkers erbij. (Een kleine tonijn-rijst-salade, een toetje, een klein borreltje).

Toen we gingen kijken waar ons hotel precies zat, bleek dat in Ferrara te zijn; 6 km verderop; niet helemaal goed geboekt dus. We moesten nog even in de benen. Gelukkig is voor ons 6 km niet zo heel ver.

We zaten in een mooi uitziend hotel aan een snelweg. En als je de ramen maar dicht hield was het niet zo erg, maar open werd je gek van het lawaai van al die auto’s. De lift bleek het later ook niet meer te doen. Vervelend als je 2 hoog zit en je wilt met je stijve fiets-benen even een drankje halen of de volgende ochtend moet al je bagage weer naar beneden.

Toen ik het verhaal niet kon opslaan had ik geen puf meer en zijn we meteen gaan slapen. We hebben vandaag 68 km gefietst!

Nico Tervoort

Ankie Ankie , goed oppassen hoor ,mat al diagaten en kuilen .maar gelukkig goed afgelopen .
maar jullie zijn weer 68 Km dichter bij je doel moet je maar denken . Succes en kijk uit .

Sanny

Voorzichtig Ankie! Rustig aan! Het gaat snel genoeg. En toch alweer 68 kilometer gefietst.

Henny

Ja, voorzichtig aan. Beter wat later in Rome dan in het ziekenhuis. Nog even doorzetten en dat wordt het feest vieren in Rome. Ria en ik zijn alweer in Nederland. We zitten in de trein en komen allebei rond 20.45 thuis. We zijn al gesplitst, dus voorbij Zwolle. Heerlijke week beleefd in de Dordogne met maar liefst 42.3 gr op de thermometer in de schaduw. Wij konden lekker zwemmen, maar jullie moeten (hard) fietsen. Zwaar hoor. Vanavond maar weer lekker vroeg slapen, zodat jullie al vroeg de eerste kilometers achter de rug hebben. ?

Janke

Hoi John en Ankie
Fersichtig hjer!!
Wat in belefenis....lés mei in protte plesier jim berjochtjes!!
Leafs Janke