johnenankienaarrome.reismee.nl

Dag 28, een dag in Venetië

Buiten dat mijn knie af en toe behoorlijk zeer deed, hebben we heerlijk geslapen. We hebben een simpele maar redelijk ruime kamer met airco, waar we heerlijk op adem kunnen komen. Om half 8 wakker, eerst alle fiets spullen maar eens gewassen, want na twee weken is dat wel nodig. Alles hangt nu mooi in de douche uit te druppen. Morgen mag het dan naar de mooie open kast en overmorgen is alles weer droog.

Daarnahebben we eerst het recept afgegeven bij de apotheek; het was goed nu, morgen afhalen. Toen hebben we lekker ontbeten bij een aangegeven café; daar hadden we een bon voor. We konden uit 5 groepen iets bestellen. Niet overdadig, maar een heel goed begin van de dag, en een heel mooi systeem. De overgebleven jam e.d. mag (van ons) mee naar huis voor de dagen op de fiets.

We zouden de trein van 10.49 uur naar Venetië proberen te halen, maar dat lukte niet. Dus lekker kalm naar het station gewandeld (half uur) en daar bleek dat er de hele ochtend al allemaal treinen uitvielen vanwege een blokkade ergens. We konden met een andere maatschappij om 11.22 uur vertrekken, maar de kaartjes machine deed het niet en we moesten dus en kaartje in de trein kopen. De trein was heerlijk koel! En dat was fijn want hij vertrok om 11.38 uur, het was een volle trein,en we waren om 13.15 uur in Venetië. We hebben geen conducteur gezien.

In Venetië hebben we eerst geprobeerd een stempel te krijgen bij de Toerist office, maar dat kenden ze daar niet. Toen hebben we een stadsplan en een dagkaart voor de busboot gekocht. €21 p.p. Wat best er duur is (voor die paar ritjes) vonden we. En wie iets liepte eten of te drinken, of geen mondkapje droeg werd gewoon op de boot geweigerd! Stikheet trouwens in die busboot met een mondkapje op.

Maar goed, we gingen eerst de hele trip maar eens op ons gemak bekijken en daarna zijn we er uit gegaan bij het (bijna) eindpunt Palazzo Grazzi, om op de trappen gezellig ons heerlijke broodje op te eten. Het uitzicht is daar geweldig! (Helaas zat het paleis grotendeels in de steigers met doeken eromheen). Maar helaas weten wij als domme toeristen niet dat de meeuwen ook van heerlijke broodjes houden. Voor ik het broodje aan John kon geven kreeg ik een klap van een vleugel en lag het broodje op straat. Eerst at de meeuw het beleg ertussenuit en toen vouwde hij een half broodje dubbel en werkte het zo naar binnen. Toen dat klaar was was er een wauw! geroep en applaudiseerde een hele groep mensen op de trappen. Heel vermakelijk dus, maar wel zonde van ons heerlijke broodje! Het tweede broodje hebben we stiekem in een hoekje opgegeten!

We hebben het gebied van Piazzo S. Marco bekeken. Heel prachtig allemaal! Maar èrg druk en vooral heel jammer dat ook hier alles weer grotendeels in de steigers zat. Maar we zagen nog wel wat en de sfeer was geweldig! Ook grote terassen waar mensen heerlijke dingen aten en dronken, onder het genot van prachtige livemuziek. Wij zijn er (met smerige, te grote sportschoenen, met half witte half bruine armen, en kleding waar je je ook niet echt feestelijk bij voelt en een AH tas aan de arm) maar niet gaan zitten. We zijn vervolgens door wat wijken gelopen, mooie bruggetjes beklommen, het prachtige Museum Ca ‘d Oro van buiten gezien en de brug der zuchten over gelopen; deze brug verbind het Dogenpaleis met de gevangenis. Vandaar de naam.

Eigenlijk is er veel te veel om te zien voor 1 dag, maar we hebben de sfeer heel goed geproefd! Het begon ondertussen ook wat te regenen, dus toen wij weer met de busboot naar het station wilden was dat een uitputtingsslag! Eerst een paar boten afwachten voor we mee konden, toen al die bootstations langs met een ontzettend lawaaierige boot. We merkten wel dat we met al dat fietsen (en waarschijnlijk de leeftijd ook) niet meer zo gewend zijn aan lawaai! Maar wederom: het was een belevenis, en we kwamen uiteindelijk weer bij het station.

We hebben eerst maar een enkele reis gekocht naar Verona (alles deed het weer), en zijn toen om 20.10 uur weer vertrokken naar onze bestemming. De trein was vol en er zat een Nederlands stel achter ons bleek, die hun kaartje niet hadden geactiveerd. €30 p.p. boete! Ons kaartje was gelukkig goed! Er was ook een man waarbij er iets met zijn kaartje was; wat een trammeland werd dat! Die was niet van plan een boete te betalen!Een geroep en geschreeuw, allemaal personeel erbij... en voor ons: 6 min. vertraging!

We kwamen weer veilig aan in Verona en na wederom een wandeling van een half uur hebben we lekker een drankje genomen bij ons gezellige ontbijt adres. Om half 12 lagen we voldaan, maar uitgeteld in bed. Ik weet niet hoeveel km we vandaag hebben gelopen. ;) Wel hadden we een poos later weer een geluidsvoorstelling van waarschijnlijk de bovenbuurman. Naar we konden inschatten kwam die stomdronken thuis en kon de sleutel niet in het slot krijgen. Een hoop gestommel en lawaai! Op een gegeven moment kwam er een buurvrouw (denken we) bij en die begon tegen hem te praten (nou ja, práten). Hij kwam waarschijnlijk toch binnen, en na een aantal harde geluiden boven ons, is hij waarschijnlijk op bed neergevallen en meteen naar dromenland doorgesluisd!

Nico Tervoort

mooi verhaal weer alleen vervelend van zo'n dronken buurman ! zuiplap PFFF.

en jullie moeten toch uitkijken in de Trein .ze zijn daar streng .

Mooie dag morgen weer hoop ik .

Henny

Wat een belevenissen weer. Prachtig om te lezen. Je beschrijft het allemaal zo beeldend, Ankie. Morgen weer veel succes met fietsen ?

Hennie Mulder

Wat is het toch om jullie verhalen en belevenissen te lezen. Heb ontzettend veel respect voor jullie. Nog heel veel succes verder.