johnenankienaarrome.reismee.nl

Dag 12 Van Künselsau naar Ellwangen

Vannacht hebben we heerlijk geslapen! Waren pas om 8.30 uur aan het ontbijt; in een ander gebouw in een heel andere straat. Het ontbijt was matig. Maar de lucht was blauw en het was prachtig zonnig. Alles pakken, broodjes en cola halen, route weer zien te vinden, en toen was het toch al 11.10 uur dat we echt op de route fietsen. Beetje laat, maar de stemming was heel goed.

We reden door de prachtige omgeving van eerst het Kocher dal en daarna de Bühler, een licht stijgend, heuvelachtig gebied met eerst een aantal haarspeldbochten van 9% en daarna nog een van 6%. Met die van 9% hadden we het wel behoorlijk moeilijk; verschillende keren afstappen, even op adem komen en dan maar weer verder. Het was prachtig om door zo’n mooi dal te rijden met bossen aan de zijkanten, bergdorpjes, riviertjes en hele groene weiden! En dan in de zon en met de mooiste wolken partijen.

Daarna fietsten we over een golvende hoogvlakte, met tot slot een afdaling naar de Jagt. We hadden veel onverharde wegen en boerenpaden en het was veel op en dan weer heerlijk omlaag, maar met soms ook echt venijnige klimmetjes. Het was soms wel lastig om de goede versnellingen te vinden. We kwamen onder de hoogste brug van Duitsland door: 185 m!

Om half acht waren we in ons hotel in Ellwangen ( hotel Köningin Ellwangen, een Kurhotel).Niet te duur, maar prachtige kamer. De fiets naar de kelder brengen, in een eigenlijk te kleine lift was nog wel een dingetje. Daar beneden was ook de sauna, maar die leek al minstens 50 jaar niet meer in gebruik. Nadat we al het zweet en stof van de dag hadden afgespoeld, zijn we het prachtige stadje ingegaan en hebben heerlijk pasta gegeten. In Ellwangen staat een prachtige Basiliek en heeft een Benedictijnenklooster uit 764. Ook was hier vroeger de heksenvervolging heel erg, maar daar hoefden wij ons gelukkig geenmeer zorgen om te maken.

Het was een heerlijke, intensieve dag en we hebben 69 km gefietst.



Reacties

Reacties

Adwin

Prachtige natuur daar hoor!

Arjen de Ruiter

Beeldend geschreven! Concreet verhaal!
Succes de komende dagen????‍♂️

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!